Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 3 квітня 2013 р.

Зупинена мить Катерини Лисової


    Цікавою подією, яка пройшла в рамках арт-проекту «З любов’ю в серці до краю мого», про який ми розповідали раніше, стала  персональна виставка картин Катерини Григорівни Лисової. Хоча пензлю художниці належать більше ста полотен, лише невелика частина їх була представлена  широкому загалу.  Відвідувачів виставки вразила її яскрава, насичена палітра кольорів, різноплановість сюжетних ліній, піднесений настрій та позитивний заряд емоцій. Детальніше ознайомитися з творчим доробком Катерини Лисової ви можете на сайті http://lisova.in.gallerix.ru/  А ми до вашої уваги пропонуємо презентацію картин художниці.


 Завершальним етапом виставки став творчий вечір "Весняна повінь почуттів", який  відбувся 26 березня в читальній залі центральної бібліотеки ім. М. Островського  і був приурочений до ювілею Катерини Лисової.




 

 
 
 
 
 
 
 
 
  Протягом всього вечора лунало багато теплих і щемних слів на адресу іменинниці, яка наповнила наше місто досконалими барвами своєї творчості. Привітати Катерину Григорівну прийшло чимало гостей. Це й не дивно, бо її душевність, скромність,талант відомий далеко за межами України. Вітали ювілярку: міський голова Володимир Москаленко, голова жіночої ради Олена Васіна, директор ЦБС Галина Боцман, отець Віталій Ейсмонт, друзі та колеги. Висловлювали своє щире захоплення юні поціновувачі таланту майстрині – учні школи мистецтв.
  Творчий вечір супроводжувала слайд-презентація, в якій всі картини художниці доповнювали  написані під  їх враженням вірші, що належать перу поетеси Оксани Геращенко. Несподівано приємним подарунком іменинниці була чаруюча авторська пісня у виконанні Тимура Сердечного. Ось відеосюжет свята очами місцевого ТV.



   Катерина Лисова вважає, що про неї розповідають її картини. Кажуть, талановиті люди – талановиті в усьому. За фахом вона журналіст, навчалася у Львові в Українському поліграфічному інституті ім. І. Федорова не лише друкарству та редагуванню видань, але й графічному їх оформленню. Потім була перша в житті К. Лисової редакція коростенської міської газети «Радянське Полісся»,  далі - обласні «Вечірній Житомир» та «Эхо». А ще на початку 90-х разом з однодумцями на чолі з Сергієм Бекетою, відкривала перше в Коростені телебачення, де і працювала не один рік. Розширити власний кругозір допомогла робота помічником – консультантом народних депутатів у стінах Верховної Ради, а набути редакторського досвіду – київська газета «Перспектива». Цей період роботи ознаменувався відзначенням журналістки численними нагородами і, зокрема, дипломом  лауреата Міжнародної академії рейтингових технологій і соціології «Золота Фортуна». Писати картини Катерина Григорівна розпочала не так давно. Вперше професійний інтерес до живопису вона відчула у США, де прожила рік, неабияк поповнивши базу своїх мистецько – художніх знань. Там вона заглибилась в оволодіння технікою малярства та пошук шляхів вдосконалення власного стилю, вивчення нових мистецьких течій та напрямків. І не дивно, що її творчість викликає високу зацікавленість серед глядачів. Роботи художниці виставлялись у стінах Верховної Ради, в галереї «Ексклюзів» на території Києво – Печерської Лаври, демонструвались у Польщі, а також знаходяться у приватних колекціях України, Росії та Америки.
  Хочеться приєднатися до побажань поетеси Тетяни Микитчук: «Пишіть, творіть. Ваші картини надихають інших. В них є щось сонячне, весняне, неповторне. Ви для нас – ясноока Весна».

2 коментарі:

  1. Цікавий захід.Бажаєм творчої наснаги і гарних шанувальників.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо, Наталія! Нам теж дуже подобається творчість Катерини Григорівни Лисової.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!