Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 25 жовтня 2012 р.

Ми славу козацьку несемо в віки

  Ще з давніх часів існує в Україні  добра традиція: після трудового дня проводити свій вільний час, збираючись разом, у єдине коло, з розвагами, іграми, позмагатися в силі, спритності та кмітливості. Започатковано це в Запорізькій Січі, яка упродовж століть протидіяла спробам турецьких султанів, кримських ханів та польської шляхти поставити український народ на коліна.
  Багато в історії українського козацтва цінного, важливого, повчального для нас сьогодні, адже козакам були притаманні  відчайдушна хоробрість та військова доблесть.  «Козацькі забави», що пройшли під егідою міського центру «Спорт для всіх», зібрали на базі юнацького клубу «Орбіта» сучасних нащадків славних козаків.

  Спортивно – пізнавальне свято включало конкурси різного характеру, як спортивні, так і інтелектуальні. Діти змагалися в перетягуванні линви, армреслінгу, козацькій естафеті, визволенні побратимів із полону, добуванні секретного пакету, конкурсі отаманів.
 Бесіда «Козацькій славі жити у віках», вікторина «На шляху до Олімпу», перегляд книг та періодичних видань «До здоров’я через спорт» - таку наповненість мала пізнавально - інтелектуальна частина свята, підготовлена та проведена Храпійчук Галиною, бібліотекарем бібліотеки – філії №4 нашої ЦБС, яка традиційно співпрацює з колективом клубу «Орбіта». На завершення заходу бібліотекар гостинно запросила присутніх відвідати бібліотеку.
  Свято проходило жваво, весело, команди зуміли показати, що не перевелися козаки на українській землі. Члени журі прийшли до єдиного висновку: перемогла дружба. Всі учасники команд одержали нагороди.
  «Козацькі забави» залишили гарні враження. Діти ще довго будуть згадувати позитив, який вони отримали та читати книги про спорт і героїчні сторінки історії України.

 

1 коментар:

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!