Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 16 березня 2012 р.

Ми нащадки великих і славних древлян…

              Зайдіть у Храм Чужої Самоти, -  Де в римах закодована молитва
                До світла, до добра, до чистоти,
               І скресне лід будення - суєти,
               І серце причаститись повелить Вам...
              Зайдіть у Храм Поезії святий...



Древляни… Саме під такою назвою з лютого 1992 року при Коростенській міській бібліотеці – філії № 2 діє любительський клуб за інтересами. Він об’єднує людей однієї мети, духовно багатих, творчо обдарованих, тих, кому не байдуже минуле, сучасне і майбутнє нашого краю.      
                                                      Адже все, десь у глибині душі переболіле, пережите, в результаті виливається в поетичні та прозові рядки.
   Засідання клубу відвідують люди різного віку, різних професій, уподобань, але всіх їх об’єднує любов до поезії, до літератури, мистецтва. У рамках даного об’єднання проводяться різноманітні масові заходи: поетичні вернісажі, тематичні, літературні вечори, зустрічі – діалоги, літературні, поетичні години та ін. «Древляни» з кожним роком все більше залучають до себе авторів – початківців, і всіх тих, хто любить рідне слово. Протягом 20 років бібліотека тісно співпрацює з коростенським ліцеєм, зараз налагоджено творчий зв'язок і з ЗОШ №8.
   В актовій залі коростенського ліцею у березні було проведено відкрите засідання клубу «Древляни», яке відбулося в формі поетичного салону під назвою «Дивоквіт любові», де під музику поезій присутні на заході мали змогу відпочити душею, щось відчути, настановити свої думки до чогось нового. До вашої уваги пропонуємо відео-фрагмент цього засідання.



     У поетичний салон було запрошено творчих, обдарованих людей, що живуть навчаються і працюють поряд з нами. Це поети – аматори: школярі, вчителі, випускники ліцею та ЗОШ № 8. Також на заході була присутня почесна гостя, відома коростенська поетеса Г. В. Цепкова, яка є членом Національної Спілки письменників України, Лауреатом Міжнародного свята літератури та мистецтва «Лесині джерела», автор десяти поетичних збірок. Галина Василівна протягом десяти років очолювала клуб «Древляни».
Перед тим як безпосередньо поспілкуватись з учасниками, ведуча заходу зав. бібліотекою – філією № 2 Тетяна Маєвська презентувала збірку віршів та прози – алманах «Дивоквіт», який було створено і оформлено в цій книгозбірні. Видання містить авторські твори учасників поетичного салону.  





                                                    

4 коментарі:

  1. Молодці колеги! Гарну справу робите! Головне, що молодь зацікавлена у таких зустрічах.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо, Тетяно! Ми теж вважаємо, що головне у всякій справі - інтерес. Коли він є, все вдається і приносить задоволення.

    ВідповістиВидалити
  3. Карплюк Наталья21 березня 2012 р. о 15:24

    Класно фотки разместили, и видео есть! Молодцы и материал хороший и разместили оригинально. Пиартесь на фейбуке!!

    ВідповістиВидалити
  4. Щиро вдячні, Наталіє! Тренінги в вашій бібліотеці не були марними. Намагаємося якнайкраще використовувати набуті знання. А на фейсбуці піаримося:)

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!