Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 16 червня 2011 р.

Бібліотечні клуби об'єднують, вчать і виховують

    Сьогодні на сторінці нашого блогу ми хочемо розповісти про п’ять клубів за інтересами для дітей та юнацтва,  які працюють при бібліотеках Коростенської міської централізованної бібліотечної системи і об’єднують тих, хто прагне нових знань, нових вражень і просто спілкування.

    Назва наших клубів  – це головна характеристика по напрямку або характеру його діяльності.
Це клуб «Юні любителі природи», який гуртує читачів бібліотеки-філіалу №1 ім. Л. Українки (вул. Грушевського 37), учнів 5-7класів. Він знайомить читачів  з тваринним та рослинним світом, з питаннями охорони природи.
 
 
Читацьке об’єднання бібліотеки - філіалу №2 (вул. Пролетарська 38) - «Древляни» збирає користувачів бібліотеки різних вікових категорій,  від учнів 6-х класів до дорослого  читача. Краєзнавство – основне направлення роботи  любительського об’єднання.
Клуб «Всезнайко» бібліотеки-філії №3 ( вул. Ш.Алейхема 102) задовольняє інтереси маленьких «чомучок» в  різних галузях знань, в його роботі беруть участь учні 2-4-х класів 
    Клуби для юнацтва, які працюють при центральній бібліотеці ім. М. Островського
(вул. Грушевського 38) - це клуби «Відродження» та «Данко».
Клуб «Відродження» об’єднує читачів, які цікавляться історією України, літературою та народознавством.
     Мета діяльності юнацького клубу «Данко» - це популяризація правових, морально-етичних та естетичних знань. Керівниками клубів є бібліотекарі, які безпосередньо зайняті в обслуговуванні користувачів саме цієї вікової категорії, які досконало знають потреби та інтереси своїх читачів.
      Засідання проходять у формі родинних свят, краєзнавчих та народознавчих годин, літературних та історичних уроків, презентацій книжок, диспутів.  
     Активну участь у проведенні засідань читацьких клубів беруть вчителі, медичні та соціальні працівники, юристи, письменники, поети, краєзнавці.    
     Члени  наших клубів та любительських об’єднань записавшись в бібліотеку в юному віці, в подальшому стають активними читачами бібліотек.  А завдяки можливостям Інтернет – центрів, які відкриті при бібліотеках-філіалах на базі яких працюють наші клуби,  стало можливим більш змістовно, цікаво проводити роботу читацьких  об’єднань.
    Тож запрошуємо читачів міських бібліотек приєднатися до нас і стати учасником любительського об’єднання чи клубу, яке Вас зацікавило, а вчителів загальноосвітніх шкіл та творчих людей міста - до співпраці. 





2 коментарі:

  1. Вітаю з новою публікацією, а то давно не чула Вас і скучила.Дуже цікаво і думаю членів клубу в найближчий час стане більне

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуемо, Наталія Анатоліївна, за вашу увагу! Літом життя в бібліотеках затихає, але в подальшому ми сподіваємось, що членів клубів дійсно стане більше.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!