Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



неділю, 15 травня 2011 р.

Кожна мама із весною схожа

     Квітучий травень…  Місяць названий давньоукраїнцями на честь буяння трав, а римлянами – Богині Майі – матері Меркурія, яка приносить на землю чудове цвітіння природи. А ще одне із найдорожчих для кожного із нас свято – День Матері і свято сім’ї.
     Мама…  Вимовляєш це рідне до болю слово і перед тобою постає образ найсвятішої. І де б знайти  ті слова, якими можна було б виразити свою безкінечну любов до матері.  Але який би ми не сплітали ніжний букет зі слів подяки матерям, ми завжди залишаємось в боргу перед їх великою любов’ю, терпінням, мудрістю, тим добром, що несуть вони у цей світ.
     Працівники бібліотеки-філії №4 підготували і провели з учнями 8-А класу НВК №12 вечір-діалог «Секрети щасливого дому», який присвятили самій найдорожчий і єдиній берегині сім’ї і родини – Матері.
     Мама, матусенька, ненька – які почуття ми вкладаємо в ці слова, скільки любові вони містять в собі. Майже всі українські письменники і поети присвятили рідній ненці вірші, поеми, оповідання. Учні згадали 30 пісень присвячених матерям. Пізнавальним було і завдання згадати дівоче прізвище мами. Майже всі діти справились з ним. А домашнім завданням було виготовлення медалі для матері. З фантазією і любов’ю віднеслися до цього завдання учасники заходу, бо кожен в свою роботу вклав частинку свого серця і душі.
     По закінченню зустрічі бібліотекарі гостино запросили присутніх частіше відвідувати бібліотеку – філію, яка знаходиться в приміщенні клубу «Орбіта», що на вулиці Київський №17. 

6 коментарів:

  1. Ну вот, я в мае родилась, а про богиню Майю и не знала...:(
    Материнство - тема неисчерпаемая и благодарная. 30 песен о маме - это здорово! Молодцы ребята! :)

    ВідповістиВидалити
  2. Я рада привітати всіх ваших бібліотечних мам зі святом і приємно, що до участі у блозі залучились і ваші філіали. Молодці!. А вашим талановитим поетесам пропоную звернутись на сайт УБА, де оголошено Всеукраїнський конкурс на кращий літературний твір для бібліотечних працівників, впевнена що вони будуть серед переможців.

    ВідповістиВидалити
  3. Вітаю з Днем матері!
    Цей конкурс саме для Вас, любі колеги (коментар від Наталі). Пропоную розкрити свій творчий потенціал http://ula.org.ua/index.php?id=314
    Бажаю успіху :)

    ВідповістиВидалити
  4. Дякуємо! Працюючи над блогом теж пізнаємо багато нового і цікавого.

    ВідповістиВидалити
  5. Шелест сторінок вашого блогу приємно радує око

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!