Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 24 лютого 2024 р.

Українська нація нескорених ХХІ ст.

 

Горять книжки, і душі, і земля: 
війна регоче, розриває світ.... 
Народжене в підвалі немовля 
ще запитає Господа про звіт; 
про Батьківщини зраджені дзеркала — 
і ту любов, яка щитом не стала...

                               Н. Поклад

    2022-й рік в Україні має чіткий поділ – до та після 24 лютого...

    На жаль, нам знову доводиться боротись за свої права ціною власного життя. На долю українців у цивілізованому ХХІ столітті знову випали випробування, які щодня забирають життя найкращих: цвіту нації, молодих юнаків та дівчат, зрілих чоловіків та жінок, людей похилого віку, дітей.

    Війна назавжди змінила кожного з нас. Вже не буде  як раніше, але попри все ми намагаємось  жити та підтримувати наших військових донатами, продуктами харчування, малюнками від дітей та українською літературою, адже наша підтримка є важливою для них сьогодні.

    До другої річниці повномаcштабного вторгнення російського агресора на територію країни в Коростенському міському ліцеї №12  для учнів 6-А класу пройшла година-спомин «Неоголошена війна». Захід розпочався хвилиною мовчання вшануванням усіх загиблих. Бібліотекарі згадали події, відлік яких почався 24 лютого. Прочитали вірші сучасних українських письменників: О. Геращенко «24 лютого», Т. Семенченко «Війна», Н. Карпенко «Мовчить будинок» та ін. Дітям запропонували написати свої мрії. Вони написали свої бажання на шкільній дошці: свободи та сили воїнам, Перемоги, щоб захисники та захисниці поверталися живими, а їхні сім’ї були щасливі.

    Події, що сталися 24 лютого, назавжди вписані на скрижалі нашої історії. Про війну будуть писати книги, знімати фільми, співати пісні, малювати  картини. І ці моторошні події не зламали наш дух, нашу віру та наше спільне бажання невпинно рухатись вперед. Ми впевнені, що з кожним днем Перемога стає ближчою до нас і кожен робить усе можливе, щоб наблизити день знищення ворога! Заради себе і заради тих, хто загинув у цій страшній  і жорстокій війні.                                   

    Ми -українці! Ми - нація! Ми - сила! З вірою в Перемогу! Все буде Україна!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!