Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 24 травня 2023 р.

Озброєні книгою з правдивою силою

                                                                                               

«Книга – це могутня зброя.
                                                                                     Розумна, натхненна книга
                                                                                           нерідко вирішує долю людини»  
                                                                                                            В. О. Сухомлинський

    Книга… можна цитувати безліч майстрів слова, громадських та політичних діячів, митців, а також народних приказок про значення книги у житті людини та розвитку цивілізації.

І переоцінити цю роль неможливо, бо саме завдяки книзі людство розвивалося та досягало все нових і нових вершин тієї ж таки цивілізації.
Книга врешті-решт і є фундаментом і першоджерелом найсучасніших технологій у будь-якій галузі науки, бо вона в першу чергу - носій інформації, а хто володіє інформацією, той володіє світом. І безглуздо влаштовувати полеміки на тему архаїчності друкованої книги і переваги електронних носіїв, бо розумні люди давно зрозуміли, що сучасні ґаджети не можуть конкурувати чи замінити  друковане видання, вони можуть лише його доповнити.

     Книга може бути не лише джерелом розвитку, освіти чи засобом проведення дозвілля, книга може бути ще й зброєю… інформаційною зброєю. Ні для кого вже не є новиною, що війна, яку веде російська федерація проти України, розпочалася з інформаційної війни. І протиставити московській пропаганді ми можемо лише нашу  інформаційну зброю – книгу, яка захистить нашу реальність від насадження міфів та формування псевдоісторії.

Книга, в  якій описані правдиві факти та події  без перекручування та цензури, на догоду діючій владі, здатна вибороти правду на культурно-інформаційному фронті.

    Саме з такого ракурсу фахівці бібліотеки-філії №3 для дітей запропонували розглянути книгу під час заходу – бібліотечної варти «Озброєні книгою». Захід пройшов у формі гри-квесту, яка мала на меті сформувати у підлітків переконання, що читаючи книжки, вони досягнуть значно більших успіхів у навчанні, а згодом - і в житті.

Меседжем гри були слова французької письменниці С.- Ф. Жанліс  «Люди, які читають книги, завжди будуть керувати тими, які дивляться телевізор». Відповіді на завдання гри учасники знаходили на сторінках книжок, якщо мали достатньо навичок у пошуку інформації в книзі. З кожним новим завданням гравці розуміли, що книга може бути на варті слова, книжки про минуле стоять на варті майбутнього, на варті правди та духовних чеснот, а книги про тих, хто будував сучасну Україну, стануть у пригоді  для тих, хто будуватиме її в майбутньому.

      Тож наша бібліоварта  приймає до своїх лав усіх, хто прагне стати на варті правди, свободи та майбутнього єдиної та неподільної України, озброївшись книгою.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!