Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 6 травня 2022 р.

Мати – Берегиня роду і життя

   Щороку у другу неділю травня в Україні відзначається День Матері. Це одне з найсвітліших і найрадісніших свят у році. Це одне із самих зворушливих свят – кожен із нас з дитинства і до останніх своїх днів несе у своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї найріднішої, люблячої, найдобрішої мами.

  В Україні День матері почали святкувати з 1999 р., а перше святкування запропонувала американка з Філадельфії Анна Джервіс у 1910 р. Це свято уособлює в собі три найдорожчі образи: Матері Божої, Матері – України і рідної неньки.

  До дня Матері бібліотекар бібліотеки – філії №7 підготувала  годину - присвяту «Таке святе і рідне слово - Мати».

Матері як символу усього найкращого, найдобрішого, найсвятішого присвячено чимало творів, оспівано у піснях.


Любов до рідної неньки переросла у глибоку пошану до Матері Божої, яка завжди була покровителькою українського козацтва та незгасиму палку любов до матері – Батьківщини.

На долю української матері випало чимало болючих випробувань, але вона завжди знаходила силу і мужність їх витримати, бо вірила в опіку Божої Матері, у силу духу українського народу та бажання багатьох поколінь – незалежність України. Упродовж віків мати передавала своїм дітям любов до свого рідного. Кажуть, що великі люди не народжуються – їх виховують матері.

Цьогоріч свято Матері затьмарила війна. Сьогодні і міста, і села України зранені від рук російської орди. Не висловити словами біль материнського серця за синів і дочок, які ціною життя захищають на фронтах нашу Україну. Кожна українська мати щоденно молиться за наших захисників. Вірить у нескореність, стійкість наших воїнів, у Перемогу над ворогом та світле майбутнє своїх дітей та онуків у вільній Україні. Слава Матері! Слава Україні! Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!