Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 22 січня 2022 р.

Вона – наш витвір, наша мрія, соборна вільна Україна!

 

Задзвонили срібні дзвони в Україні,
Аж по світі по широкім стало чути:
«Зустрічайте Воскресіння день! Віднині
Навік-віки Україні вільній бути!»…

В. Переяславець

                                   

В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. 22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.  

Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель. І у теперішній час, час повернення народові його історичної пам’яті, особливу роль повинно відігравати об’єктивне висвітлення історичних подій, що пов’язані із формуванням і становленням української держави. Аби віддати шану усім борцям за територіальну цілісність України, вірність ідеям соборності, в центральній бібліотеці було проведено годину історичної правди «Вона – наш витвір, наша мрія, соборна вільна Україна».

Ведучі підготували учням Малинського професійного ліцею, міської гімназії №7,  ЗОШ №1 та представникам громадськості міста багатовікову хронологію подій, що спонукали до об’єднання України в єдину, соборну, незалежну державу. Звернули увагу на відкриту книжкову виставку «Велич України – в її соборності».

Родзинкою заходу стали виступи учениці міського колегіуму  І. Бондарчук  та зворушлива композиція на музику М. Скорика у виконанні викладачки школи мистецтв ім. А. Білошицького З. Собченко. 

 
    
Хвилиною мовчання присутні вшанували Героїв, які віддали своє життя за незалежність, соборність та державність нашої Батьківщини у різні історичні періоди. 

Бібліотекар бібліотеки –філіалу №6 підготувала віртуальний історичний хроноскоп «Величний день злуки», щоб нагадати про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель.

Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності. Сьогодні, в День Соборності, ми з гордістю кажемо: «Соборна Українська держава — одна на вік!». А Крим, Донецьк і Луганськ - невід’ємна частина нашої великої Держави!

 Пишаймося, що ми українці! А наша країна - єдина, соборна і неподільна!

1 коментар:

  1. Гарний захід особливо виступи І.Бондарчук та З.Собченко.МОЛОДЦІ!!!

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!