Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 22 квітня 2021 р.

У серці дзвонить вже десятки літ чорнобильський полинний зореліт…

Наближається одна із сумних дат в історії України – 35-а річниця чорнобильської трагедії. Найжахливішій катастрофі ХХ століття судилося стати нестихаючим набатом нашої совісті. Вшановуючи героїзм ліквідаторів, які брали участь у подоланні наслідків аварії на ЧАЕС, бібліотеки – філії публічної бібліотеки Коростенської МТГ підготували низку заходів в онлайн просторі.

   Багато художніх творів присвячені подіям та людям того часу, але ніщо так, як вірші, не передають справжній біль, емоції та силу подвигу, які пережили люди в тому «далекому-близькому» квітні 1986-го року.

   Досі пам’ятає страшне горе Чорнобиля кременчуцька поетеса Ольга Пилипчук. Нещодавно побачила світ її нова книга «Відголосся Чорнобильських дзвонів». Твори, що увійшли до збірки, — це роздуми над глибинними явищами життя, осмислення чорнобильської біди. Вашій увазі пропонуємо відео – презентацію цього видання:

   Бібліотекарі бібліотеки – філії №1 для дітей ім. Лесі Українки запропонували своїм віртуальним користувачам здійснити часову телепортацію «Тільки час, мов безжалісний свідок, розповість про усе, як було».

   Книжкову панораму - інсталяцію «Даленіє чорна дата...» підготували для своїх прихильників бібліотекарі бібліотеки - філії №2.

Щоб зацікавити читачів-дітей до читання книг на  чорнобильську тематику, працівники  бібліотеки- філії №3 підготували мистецько-літературний еко-вернісаж  «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі». У ньому  були представлені дитячі малюнки про чорнобильське лихо та сучасна пісня у молодіжному стилі «Реп».

Чорнобильська біда  надовго залишиться у нашій пам'яті.  Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки.  Своїми спогадами про ті страшні дні  ділиться ліквідатор аварії на ЧАЕС  Віктор Храпійчук у віртуально-історичній лоції «Ще спала затуманена земля, а небо вже здригалося у злобі…», яку підготували бібліотекарі бібліотеки-філії №4.

   «Чорнобиль – довгий слід трагедії» - під такою назвою бібліотекар бібліотеки – філії №5 вшанувала великий подвиг людей, які пішли на боротьбу з радіацією.

   Бібліотекар бібліотеки – філії № 6 запропонувала віртуальну годину – реквієм

«Чорнобиль. Згадаймо знову і знову…».

  На виставці – інсталяції «Той «чорний квітень» не забути нам повік…», яку підготувала бібліотекар бібліотеки – філії №8, крім друкованих видань, експонуються і предмети, які глибше передають відчуття тих подій.

  Ще  довго   чутимемо   відлуння цієї жахливої катастрофи, яка живе у серцях людей і буде жити у пам’яті наступних поколінь. Схилімо голови перед тими, кого вже немає, для кого вже не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров'ям і життям... Пам’ятаймо!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!