Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 19 вересня 2020 р.

Розділи почуття смайликом

  
Посміхайтеся, люди, частіше,
 На землі тоді буде тепліше.
 Хай турботам немає кінця,
 Але посмішка всім до лиця.

 Кожного року 19 вересня відзначається незвичайне свято - день народження усміхненого електронного символу - «Смайлика». Вони прийшли в наше життя разом із комп’ютером. Так, 19 вересня 1982 року Скотт Фалман, професор психології університету Карнегі Меллон у Піттсбурзі, відправив колегам електронне повідомлення. У ньому він запропонував інтернет-користувачам під час спілкування в мережі використовувати послідовність символів - ":-)" - як маркер для жартівливих повідомлень. Свій вибір вчений пояснив тим, що цей значок схожий на усміхнене обличчя, який намалював американський художник Харві Болл. І ось уже багато років смайлик є незмінним атрибутом спілкування. На зовнішній вигляд смайликів у різних країнах вплинули місцева культура та алфавіт. Наприклад, у Східній Азії смайлики називаються каомодзі, вони дуже схожі на персонажів з аніме.

    Напередодні свята читачі бібліотеки-філії №8 взяли участь у акції-емоції «Розділи почуття  смайликом». Діти розмальовували  кульки-смайлики та дарували друзям із власними побажаннями. Бібліотека підписує дитячий журнал «Смайлик», з яким познайомились учасники акції. Крейдою діти малювали смайлики,  з яким отожнюють себе в реальному житті. Найбільш захопливим було відгадування назви мультфільмів, зашифрованих  смайликах, а також  читання у ролях оповідання «Як смайлики дружбу шукали»

Ну а найбільше  посмішок було, коли діти передавали емоцію смайлика, зображеного на картинці.

Всі без винятку ділились гарним настроєм та усмішками. Смайлик – це чудовий винахід, який допомагає нам краще передати емоційне забарвлення текстового повідомлення. Саме ці кілька знаків змушують нас посміхатися або сумувати. Якщо ви сьогодні ще не посміхались, приходьте до нашої бібліотеки за  гарним настроєм!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!