Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 26 лютого 2020 р.

Бібліотека – всесвіт у зручному форматі


Центральна міська бібліотека – книжковий, інформаційний і дозвілевий  центр громади. В останню неділю лютого працівники книгозбірні прозвітували перед читачами про свою діяльність за минулий рік.
     Діяльність бібліотечного колективу була насичена пошуковою, бібліографічною, довідковою  роботою, проведенням масових заходів з усіх актуальних тем сучасності. Задовольнити потреби користувачів у книзі, інформації сприяла чимала кількість книжкових надходжень. Так, за минулий рік фонди бібліотеки поповнились 1232 книжковими виданнями, які були придбані за кошти місцевого бюджету, отримані в рамках державної програми «Українська книга», а також в дарунок від читачів та жителів міста. 
   Протягом року бібліотека брала активну участь у проєктній діяльності, ставши переможцем міського конкурсу соціальних проєктів та програм неприбуткових організацій з проєктом «Бібліотека суспільного простору», який центральна бібліотека буде втілювати у життя в партнерстві з  ГО «Молодіжна міська рада». Також в цьому році чекає свого впровадження бібліотечний проєкт «Від SMART-бібліотеки до «розумного міста», проєкт- переможець «Бюджету участі - 2019».
   Були у 2019 році в літературному житті бібліотеки й книжкові прем’єри , і творчі, мистецькі та музичні вечори. Ще одним напрямком роботи бібліотеки у минулому році була виставкова діяльність. Коростенці мали можливість протягом року знайомитись з роботами наших обдарованих художників-земляків - Євгена Присяжнюка, Надії  Хохрякової,  Ірини Москалюк, Сергія Кирієнка, фотовиставкою робіт  Тимофія Сердечного.
    Центральна міська бібліотека перетворилась на дієвий  центр просвітництва, культурно - дозвіллевий майданчик об’єднання місцевої громади.
 Підтвердженням цього стала презентація  у другій частині звіту літературно-мистецької вітальні «Благословенна кожна мить життя», присвяченої «першій скрипці симфонічного оркестру»  - Ліні Костенко.
 «Говорити про цю видатну жінку української літератури новітнього часу  можна годинами, її поезії захоплюють, примушують зупинитися, замислитися, знаходять відгук у серці кожного. 
Ліна Василівна дозволяє нам, читачам, побачити у її віршах відблиск свого життя та високих почуттів», - наголосили ведучі заходу Галина Примак і Тетяна Примаченко. Емоційними акцентами зустрічі став музичний супровід та яскрава відео презентація. 

  Пісня «І все на світі треба пережити» у виконанні дуету SaMi спонукала усіх присутніх ніколи не впадати у відчай, вірити у свої сили. Читаючи інтимну лірику Ліни Костенко, ведучі доторкнулися до найсокровеннішого в душі поетеси. Пісні у виконанні подружжя Галини та Андрія Стретовичів перенесли читачів у дивовижний світ високих і чистих почуттів.     

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!