Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 20 листопада 2019 р.

Зупинимо буллінг разом!


Ця тема знайома дітям і дорослим. Це те, що заважає добрим взаємовідносинам. Те, що стримує розвиток особистості та її потенціалу. Це знайоме усім класам усіх шкіл усіх країн. Те, що треба зупинити…  Булінг.  Це слово походить від англ.bully – хуліган, грубіян, і означає утиск, дискримінацію, цькування.
До Міжнародного дня толерантності у  бібліотеці філії №3 для учнів 6-го  класу Коростенського колегіуму, за допомогою психолога Самойлюк Марини, було проведено тренінг «STOP - булінг». Школярі  дізналися про ознаки булінгу, його форми, а також почули поради щодо поводження в таких ситуаціях .
   Діти брали активну участь у кожній вправі, бо стикаються з цим явищем нерідко, побували у ролі жертви, спостерігача та агресора(булера). Дізналися, що спостерігач за пасивну участь у знущаннях також несе відповідальність.
                   Дітям були дані такі поради:
1.Стримуйте гнів і злість. Адже це саме те, чого домагається кривдник.
2.Ігноруйте кривдника. Якщо є можливість, намагайтеся уникнути сварки, зробіть вигляд, що вам байдуже і йдіть геть. Така поведінка не свідчить про боягузтво, навпаки, іноді зробити це набагато складніше, ніж дати волю емоціям.
3.Якщо ситуація не дозволяє піти, зберігаючи самовладання, використайте гумор. Цим ви можете спантеличити кривдника, відволікти його від наміру зашкодити вам.
4.Не вступайте в бійку. Агресор тільки і чекає приводу, щоб застосувати силу. Що агресивніше ви реагуєте, то більше шансів опинитися в загрозливій ситуації.
5.Не соромтеся обговорювати такі проблеми з людьми, яким ви довіряєте. Це допоможе вибудувати правильну лінію поведінки і припинити насилля.  
    Під час тренінгу учасники зрозуміли: зупинити булінг можливо, згадавши золоте правило: «Стався до інших так, як бажаєш, щоб ставилися до тебе».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!