Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 16 жовтня 2019 р.

Форпости козацької волі.


Було колись в Україні
Ревіли гармати;
Було колись – запорожці
Вміли панувати.
Панували, добували
І славу, і волю…
                  Т.Г.Шевченко
          Мабуть не випадково святкування Дня українського козацтва збігається з Днем захисника Вітчизни, яке святкується 14 жовтня. На цю ж дату припадає одне з найбільших православних свят – Покрови Божої Матері. Адже козацтво України своєю  покровителькою і заступницею вважало саме Пресвяту Богородицю.
         Ці часи - частина героїчного минулого українського народу. Унікальність нашої історії полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків.
         Цікаво та весело в бібліотеці для дітей ім. Л.Українки пройшов квест «Форпости козацької волі», приурочений вшануванню Дня українського козацтва.  Захід супроводжувався показом слайдів та відео «Характерник – ГоПак». Учасниками  були учні 5 класу ЗОШ №3. Вони дізналися  історію створення Запорізької Січі, традиції та  побут козаків,  їхню витримку та звитяжність. Діти продемонстрували і свою спритність та вміння в ході виконання завдань конкурсу: хто перший обчистить картоплину; хто перший з’їсть порцію козацького кулешу, приготовленого працівниками бібліотеки; хто здійснить найдовший стрибок. Зауважимо, що участь у конкурсі брали тільки хлопчики, так як жінок та дівчат на Січі не було.
      Під гамір та емоції вболівальників найкраще та найшвидче обчистив картоплину Давид Шпак. Найпершим зїв куліш Владислав Зіневич. А от в стрибках  два перших місця розділили Максим Малий та Данило Кондачков.
      Всі учасники свята гарно відповідали на запитання  вікторини з історії українського козацтва. З цікавістю ознайомилися з викладкою книг «Стежками козацької вольниці».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!