Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 21 червня 2019 р.

Читання – це теж імідж


21-го червня у світі відзначається неофіційне, та близьке і доволі молоде  для багатьох свято - День селфі. Вважається, що його започаткував діджей Рік Макнілі з Техасу у 2014 році. Як би люди не відносились  до цього стилю фотографії, селфі давно перетворилося на цілу культуру.
«А що ж спільного між книгою і селфі?» - запитаєте ви.
  На сьогоднішній день у дітей вельми суперечливе ставлення до читання. Є діти, для яких книга - кращий друг. Вони відрізняються інтелектом, ерудицією, культурою, здатністю вирішувати нестандартні завдання.
Часи, коли книга була єдиним джерелом знань, відійшли у минуле. Навіть найкраща екранізація знаменитого художнього твору не замінить ті відчуття, які переповнюють людину при читанні книги.
Тому на початку року у дитячій бібліотеці ім.Л.Українки було оголошено селфі- акцію у соціальній мережі «Читання –  це теж імідж», яка тривала до червня місяця.


 Умова акції: зробити креативну селфі-фотографію з книгою та надіслати її на електронну пошту бібліотеки або принести на електронному носієві  чи зробити фото в бібліотеці. До дійства приєдналися всі бажаючі - не лише діти, а й дорослі. Учасники робили селфі з улюбленою прочитаною книгою.
 В рамках акції  у бібліотеці організовувалися книжкові виставки нових надходжень, на яких користувачі обирали собі вподобану  новинку, а під час кастингу книг «Знайди свою зірку» читачі обирали найкращі книги.
У  акції  взяли участь 37 учасників, наймолодший –  Тимофій Клименко.
Найкреативнішим  стало фото соціального педагога ЦРД №18 Ольги Ущапівської. Її улюблений ведмедик Потапич виявляється теж полюбляє читати книги.
Читання – це звичка, якої не вчать, а яку переймають. Читання розширює кругозір, відкриває двері у світ моральних цінностей, вчить культурно поводитися, красиво говорити, збагачує мову, покращує пам’ять і, нарешті, є прекрасною можливістю для захоплюючого, цікавого і корисного проведення часу.
Бажаємо всім шанувальникам книги нових відкриттів, реалізації творчих задумів та натхнення! А книга нехай стане для вас справжнім другом і порадником!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!