Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 13 березня 2019 р.

Відкривайте в собі нові грані!



Багато років поєднує нашу бібліотеку з міським ліцеєм тісна і плідна співпраця.  При бібліотеці з 1992 року діє літературно - мистецьке читацьке об’єднання «Древляни», роботу якого ми плануємо, координуємо і втілюємо в життя спільно з освітнім закладом. У рамках клубу проводяться  різноманітні тематичні заходи, з 2012 року випускається літературний альманах «Дивоквіт».  Кожного року бібліотека відкриває для громадськості мікрорайону і міста, для усіх, хто цікавиться літературою і мистецтвом, нові імена людей, для яких творчість – не професійне заняття, а стан душі, сходинка до щастя. Справжньою подією для  юних і дорослих  любителів літературного слова і музики стало відкрите засідання об’єднання «Древляни», яке пройшло в актовій залі міського ліцею. 
Захід проводився у форматі салону цікавих зустрічей.Ведучі засідання - завідуюча бібліотекою Тетяна Маєвська і вчитель зарубіжної літератури Галина Белько по черзі представили гостей як людей творчих, ерудованих, неординарних:
- Діану Волківську - практичного психолога ліцею, кандидата педагогічних наук, наукову гордість м. Коростеня – 2018, сценариста, актрису  аматорської творчої групи «Креатив»;
- Тимофія Сердечного – художника, музиканта, автора поезій та пісень;
- Людмилу Кучинську – багатодітну матір (діти навчались або на даний час навчаються в ліцеї), творчу гордість м. Коростеня – 2011, музичного керівника та солістку аматорського колективу Будинку науки та техніки, авторку поезій та пісень.
  У заході активну участь взяли учениці ліцею Дарина Герцева,  Тетяна Кващук, Анастасія Синькова, Віра Букшук, Валерія Шатунова, які пишуть вірші і прозу, а також є  слухачками факультативу «Школа журналістики», кореспондентами газети «Вісті з ліцею», активними учасницями спільних заходів бібліотеки і навчального закладу. Зустріч перетворилась у спілкування дорослих і юних творчих особистостей у режимі «запитання – відповідь». Запрошені читали свої власні твори, виконували музичні композиції. Захід супроводжувався  відео презентацією «Творчість – сходинка до щастя».  Наприкінці почесні гості отримали подарунки на згадку про зустріч, а юні журналістки – подяки за співпрацю з бібліотекою та активну участь в організації літературно – мистецьких заходів. 
Творчі особистості завжди потребують спілкування, обміну думками, можливості поділитися своїми творчими доробками і  всебічно сприяє їм у цьому бібліотека. Сподіваємося, що знайомство юних ліцеїстів з  багатогранними талановитими  людьми  підштовхне їх до активного читання, пізнання світу, реалізації власних творчих задумів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!