Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 22 січня 2019 р.

Запрошуємо у світ вундеркіндів



                               Чи мріяли ви коли – небудь одного ранку прокинутися знаменитим  –  зробити відкриття світового значення, розгледіти  нову зірку у космічному просторі  чи здивувати людство своєю неординарністю?  Скептики скажуть: «Марна справа, все винайшли до нас…». І вони помиляться, бо щорічно більше як 500 тисяч дітей і підлітків  досягають неабияких успіхів у розробці нових  гаджетів  та ігор, створюють і модифікують роботів, техніку. Водні лижі, хутряні навушники, фруктове морозиво на паличці, шрифт Брайля  -  всі ці очевидні  речі та багато інших були винайдені дітьми.     Завдяки зробленим  дітьми винаходам  життя стало зручнішім, цікавішим, безпечнішим. Тому  не дивно, що у нашому святковому календарі з’явилася  дата - 17січня - День дитячих винаходів  або, в іншому перекладі,  День дітей-винахідників (Kid Inventors' Day). Цю дату було
обрано не випадково – саме 17 січня народився президент Сполучених Штатів Америки Бенджамін Франклін.   Коли йому було 12 років,  він  придумав собі пристосування для швидкого плавання —  ласти,  згодом  винайшов крісло-гойдалку та економну малогабаритну піч для будинку,   розробив модель електричного двигуна, а також дизайн Великої печатки США.


Дізнатися про винахідливість однолітків  та розповісти про свої творчі досягнення  мали нагоду  користувачі  бібліотеки-філії  №3 під час відкриття арт-простору «Фабрика ідей від талановитих дітей». На думку бібліотекарів винахідливість і творчість тісно пов’язані між собою і будь-яке творіння дитячих рук - це вже винахід, у який вони вклали  фантазію, інтелект та душу.


Першою ластівкою арт - простору  стала  читачка нашої бібліотеки, юна художниця Ангеліна Ніколаєнко, яка навчається у 8-му класі ЗОШ №11.  В читальній залі бібліотеки відбулася презентація  написаних  обдарованою дівчинкою картин.  Ангеліна поділилася  своїми захопленнями, розповіла що, її надихає на творчість. Приємно відзначити, що саме книга посідає чільне місце у житті юної художниці.

     Сподіваємося, арт-простір «Фабрика ідей від талановитих дітей» стане гарним  майданчиком, який   допоможе  нашим читачам розкрити свої таланти, реалізувати творчий та інтелектуальний потенціал, знайти нове захоплення та друзів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!