Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 15 грудня 2018 р.

Екскурсія до бібліотеки: цікаво, корисно, пізнавально


В один із прохолодних зимових днів на екскурсію до центральної міської бібліотеки завітали учні ПТУ №16. Бібліограф ЦБС м. Коростеня Тетяна Примаченко розповіла про історію бібліотеки: про її засновника Іллю Блінкова – командира бронепоїзда ім. О. Невського, який у далекому 1919 році прибув у Коростень і передав у дар бібліотеку; про події 1941-1945 рр., коли приміщення книгозбірні було спалене, а фонди розграбовані, про її поступове відродження завдяки небайдужим коростенцям. Познайомились відвідувачі і з краєзнавчим сектором бібліотеки,  де збирається матеріал про рідний край, а також із краєзнавчою картотекою статей. 
Серцевиною будь-якої бібліотеки є алфавітний та систематичний каталоги. Підлітки познайомились із принципом пошуку інформації у каталогах, дізналися про їх відмінність та на прикладі перевірили  отримані знання.
У читальній залі бібліотеки познайомилися із інноваційно-інформаційним центром, що діє при ЦБ вже не один рік, і який значно розширив коло послуг, що надає бібліотека користувачам та відвідувачам книгозбірні: копіювання, друкування та сканування документів, безкоштовний доступ до мережі Інтернет, спілкування за допомогою соціальних мереж та відео зв’язку через мережу Skype. Під час консультації «Довідкові видання – ключ до інформації» бібліотекар представила  широкий спектр енциклопедій, словників, довідників, у яких можна знайти відповідь на будь-яке питання.
Особливу увагу бібліограф приділила  викладці правознавчої літератури «На терезах Феміди» - згідно Указу Президента 2018 рік оголошено Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Проект покликаний підвищити рівень знань українців щодо своїх прав у різних сферах життя, адже недарма  ключовий  меседж проекту - «Знаю! Дію! Захищаю!». Крім книг, представлених під час огляду, бібліотекар познайомила учнів і з періодичними виданнями. Щоб бути у курсі змін, що стосуються різних законодавчих актів, бібліотека підписує офіційні видання – «Голос України» та «Урядовий кур’єр». Література правової тематики, а також публікації з періодичних видань систематизовано у відповідних розділах систематичного каталогу та систематичної картотеки статей в окремих розділах «Право. Юридичні науки». Для читачів виділено такі важливі рубрики, як «Закони України», «Права людини», «Право соціального забезпечення» (різних категорій осіб) та ін. У ході бесіди бібліотекар задавала питання, на які молодь жваво відповідала. У всіх присутніх виникла одностайна думка – бібліотека - це місце, де можна знайти відповідь на будь-яке питання, а також цікаво і корисно провести свій вільний час.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!