Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 12 вересня 2018 р.

Деруни від бібліотечної Солохи


Бібліотечні Солохи – вправні господині.
На Х Фестивалі дерунів вас частуєм нині!
Ми старанно готувались,
Щоб все файно у нас вдавалось!
То ж сьогодні в час святковий
Ми бажаєм вам здоров’я!
Їжте, пийте і ласуйте,
Дерунами ви смакуйте!
                                      Т. Примаченко
   Вподобаний Фестиваль дерунів, що відбувся  у нашому древньому місті  8 вересня 2018 року, вдесяте гостинно зустрів гостей із різних куточків України і світу. Свято відвідали гурмани вишуканих страв, шанувальники українських мелодій, цінителі колоритних жартів, любителі запальних танців.
   Бібліотекарі в образі Солох внесли неповторний колорит у загальну атмосферу свята. Тут вам і світлиця господині, у якій знайшлося місце  для печі, стола, лави, проте  чільне місце зайняли мішки, у яких пані Солоха ховала своїх залицяльників - «Голову», «Дяка», «Чуба».

   Чим же пригощали бібліотечні Солохи? Читайте святкове меню.
   Гостям фестивалю сподобались наші смаколики, а гостинність та чарівна усмішка  бібліотечної пані Солохи знову і знову повертала їх до світлиці. Скуштувавши відьомських Солошиних дерунів, гість із США зацікавився  їх приготуванням і  спробував себе у дерунярській справі під час майстер - класу.
   Солоха в нас не проста, а бібліотечна, тому справжнім господиням вона підготувала пам’ятку з різними рецептами дерунів - головної поліської страви.
   Приємним сюрпризом  стало оголошення переможців Х Міжнародного Фестивалю: у конкурсі «Дивовижна самобутність»  ми посіли  почесне  ІІІ місце та отримали диплом і сертифікат на 1000 гривень від народного депутата України Володимира Арешонкова.
   Ювілейний Фестиваль увійшов в історію міста - встановлено аж три рекорди України: спечено найбільший дерун в Україні вагою 180 кг; одночасно приїхало найбільше учасників з прізвищами Дерун, Дерунець; зареєстровано найбільшу кількість учасників у вишиванках та національному вбранні - 11 909 осіб; Коростень отримав Патент на проведення Міжнародного Фестивалю дерунів від Українського інституту інтелектуальної власності. 
   Гостинний Коростень вкотре здивував  приємними враженнями, смачними дерунами, гарним  настроєм та позитивними емоціями.  Чекаємо наступного року  на XI фестиваль дерунів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!