Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 6 червня 2018 р.

Журналіст: професія і покликання


   Ще в давнину стверджували: усне слово розчиняється у повітрі, а написане залишається, іноді - назавжди. Всі ми живемо у світі інформації. Головне покликання журналіста – донести до людей подих сучасності, завжди бути у самому епіцентрі подій. Сьогодні, 6 червня, в Україні відзначається День журналіста – свято майстрів  слова, які не творять матеріальних цінностей, а висвітлюють наше життя і впливають на нього. Саме в цей святковий день у бібліотеці – філії №2 відбувся захід із циклу «Зустрічі з цікавими людьми нашого краю», на який завітали: Віктор Васильчук - член Спілки журналістів України, Національної спілки письменників, видавець благодійно – вільної газети «Вечірній Коростень»; Аліна Корнієнко -  журналіст газети «Іскоростень», Ангеліна Суркова -  випускниця Київського Національного університету культури за фахом «Журналістика. Видавнича справа»; учасники факультативу «Школа журналістики» міського ліцею, вчителі, бібліотекарі. Спілкування відбулося  за круглим столом у живій, невимушеній атмосфері.
 Майстри слова ділилися своїм професійним досвідом і секретами, відповідали на запитання, іноді спілкування переходило в дискусію. Юні початківці в журналістиці добре запам’ятали правило «трьох П» - справжній фахівець даної галузі повинен бути професіоналом, патріотом, правдивим.
   Бажаємо українській журналістиці і  всім, хто її розвиває, творчого натхнення,   невичерпної енергії задля втілення у життя всіх задумів, планів і мрій.


3 коментарі:

  1. Дуже гарний захід!!! Живе спілкування з цікавими, неординарними людьми - це круто!

    ВідповістиВидалити
  2. Бібліотека - філія №212 червня 2018 р. о 12:17

    Дуже приємно, що захід сподобався. Такі зустрічі для майбутніх журналістів є цікавими, корисними , необхідними!

    ВідповістиВидалити
  3. Я ваша колега в минулому і часто заходжу на бібліотечний блог та завжди із задоволенням читаю саме дописи вашої бібліотеки. Ви справжні професіонали.Щасти вам.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!