Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 14 грудня 2017 р.

Творчість як сходинка до щастя

  «Талант – це уміння людини в різні періоди свого життя розвинути в собі видатні здібності, надані природою»
     В.Сухомлинський
 Щастя…  Яке воно? Від чого залежить  успіх у житті? Яке значення має для людини творчість? Чи сприяє справа душі і для душі успішній самореалізації особистості ? Саме про це велася розмова на літературно – мистецькому заході «Знайомі незнайомці»,  яку провела вчитель міського ліцею Галина Юліївна Белько  на базі бібліотеки – філії №2  для учнів 10 х класів. Ліцеїсти зустрілися з людьми, яких, здається, добре знали, але вони відкрилися для них з іншого, незвичайного боку.
   Увагу відвідувачів бібліотеки перед  початком заходу привернули чудові картини сімейного дільничного лікаря – педіатра міської поліклініки - Хохрякової Н.М. На зустрічі Надія Михалівна презентувала свої картини, розповіла про те, як мріяла стати художником, але мрія її здійснилася тільки декілька років тому. Вона надала мистецьку консультацію щодо техніки виконання художніх робіт, порадила сайти, де можна отримати необхідну допомогу в цій справі.
    Вчитель інформатики міського ліцею Кучеров С.М. постав у ролі музиканта – композитора, не дивлячись на те, що в дитинстві в його здібності ніхто не вірив. Сергій Миколайович самотужки, не маючи відповідної освіти, навчився грати на гітарі, фортепіано, пише музику, легко імпровізує. Музика для вчителя стала не тільки засобом задоволення , але і проявом емоцій, своєрідною релаксацією. Учасники заходу зустріли гучними оплесками музичні імпровізації у виконанні Кучерова С.М.
   Учні мали змогу ближче познайомитись з головним редактором газети «Древлянська громада» Вигівським Ю.М. Шлях Юрія Михайловича від кадрового військового до журналіста, громадського діяча, бізнесмена - це шлях злому стереотипів. Захоплення  літературою, мистецтвом, навчання у музичній школі допомогли  і допомагають Юрію Михайловичу в його діяльності.
   Завідуюча бібліотекою-філією №2 МаєвськаТ.М., яку підлітки знають як вдумливого високопрофесійного фахівця, відкрилася з іншого боку: читець-декламатор, що відчуває красу слова усім серцем. Вона не тільки читає улюблені поезії, але і видає разом з колективом літературний альманах «Дивоквіт», який презентує на своїх сторінках  творчі доробки поетів-аматорів, що проживають, працюють на території мікрорайону «Хіммаш».
   Саме таким поетом виступила і Белько Галина Юліївна. ЇЇ вірші  у виконанні Тетяни Максимівни зворушили школярів, знайшли відгук в їх душах.
Під час заходу учні не були пасивними спостерігачами, мали змогу долучитися до мистецтва, виразити свої враження, емоції,спробувати підібрати кінцеву риму, провести асоціативні паралелі між сюжетами картин Хохрякової Н.М., поезією Белько Г.Ю., музичними творами Кучерова С.М.
   Крім того, присутні мали змогу звернутись із запитаннями до цікавих співрозмовників з приводу шляхів творчості, саморозвитку, вміння самовдосконалюватись. Реакція юних і дорослих  учасників у мистецьких дослідах та вправах довела, що усі ми завзяті, емоційні, талановиті.     Сподіваємося, саме цей захід допоміг ліцеїстам зрозуміти, що необхідно шукати себе у різних видах діяльності, працювати над собою і обов’язково той, хто шукає - знайде свій, особливий талант, адже творчість - це сходинка до щастя.


2 коментарі:

  1. Другий філіал, дівчата, Ви, як завжди, на рівні. Вмієте знайти ту зернину, яка стає яскравим паростком та родить соковитими плодами творчості.

    ВідповістиВидалити
  2. Бібліотека - філія №215 грудня 2017 р. о 14:17

    Щиро вдячні за теплі слова!

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!