Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 14 листопада 2017 р.

Так гартувалась державність…

Ніхто нам не збудує держави,
Коли ми самі її не збудуємо,
І ніхто з нас не зробить нації, коли
Ми самі нацією не схочемо бути.
В. Липинський.
   2017 рік проголошено Президентом України роком 100 річчя української революції, роком вшанування героїв – борців за незалежність , традицій боротьби за державність . З цієї нагоди до учнів 10-х класів міського ліцею на урок історичної пам’яті завітали працівники бібліотеки – філії №2. Захід розпочався вступним словом вчителя історії  Валентини Годлевської. Далі історичну естафету підхопила завідуюча бібліотекою – філією №2 Тетяна Маєвська, провівши екскурс в історію, зосередивши увагу школярів на досягненнях і причинах поразки цієї революції.
   Було проведено огляд літератури, представленої на розгорнутій книжково – ілюстративній виставці «Уроки історії: від революції 1917–1921 років до сьогодення», що націлює юне покоління на глибоке і детальне вивчення даної теми, відповідає на чимало питань, які цікавлять і турбують кожного українця.
Учні уважно, з цікавістю переглянули відеожурнал «Українська державність : уроки історії», підготовлений бібліотекарем Інною Лоюк.
    Зав. бібліотекою зазначила, що сьогодні наша держава продовжує боротьбу за незалежність, розпочату українською революцією 100 років тому. Вона ознайомила учасників заходу із виданнями, присвяченими буремним подіям сучасності. Нам, теперішнім громадянам України, значно краще зрозуміти наших предків, які будували країну у тяжких і драматичних обставинах. Щось їм вдалося, щось – ні, але кожному поколінню українців треба вміти відстояти своє.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!