Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 25 березня 2017 р.

Ліри жіночої звук…

Ліри жіночої звук…
Все починається з жінки:
Квіти, кохання, життя.
Пісня і віршів сторінки,
Всі неземні відчуття…
Т. Семенченко
       Березень – перший місяць весни, початок тепла, краси, кохання. А жінка,  як і весна, - початок всіх початків: початок життя, любові, творчості. З нею пов’язане все найпрекрасніше! Французький поет Шарль Бодлер колись сказав: «Жінка – це запрошення в щастя». Вона не тільки надихає й окрилює, але водночас і сама цілеспрямовано діє та втілює задумане в життя і створює шедеври.
       2017 рік – ювілейний для славетних представниць української культури: Ади Роговцевої, Софії Ротару, Ніни Матвієнко. Комільфо - вечір «Тонке мереживо жіночої душі», присвячений цим талановитим жінкам, зібрав чимало дорослих користувачів бібліотеки – філії №2. 

      Із розповіді завідуючої бібліотеки Тетяни Маєвської учасники заходу дізналися багато цікавих фактів  про життєвий  і творчий шлях наших  неперевершених ювілярок, подивились відеоролики, кліпи, відео презентацію, створену бібліотекарями. 
      Виявляється, що актриса Ада Роговцева видала дві книги «Мій Костя», «Свідоцтво про життя». На вечорі звучали і  її вірші, що увійшли до поетичних збірок «Мамині молитви» (2006) і «Цілую голос твій» (2012). 
    Співачка Ніна Матвієнко також  є автором віршів, оповідань, есе, книги спогадів «Уже так не буде, як є», «Ой виорю нивку широкую». Місцева поетеса Галина Цепкова поділилась своїми спогадами про дружбу з Ніною Митрофанівною  в юнацькі роки, коли вони разом жили і навчалися в школі – інтернаті міста Коростеня. Душевно прозвучали вірші, присвячені Н.Матвієнко.
       Цікавим для користувачів бібліотеки  виявився і  перегляд літератури «Ліри жіночої звук», на якому було представлено поетичні твори наших відомих представниць прекрасної половини Житомирщини.
       Все проходить, а назавжди  лишається пісня, музика, література, духовне надбання народу.  Доки будуть в Україні такі обдаровані жінки, житиме і Україна з її національними традиціями, самобутньою культурою. 

6 коментарів:

  1. Чудовий вечір. І тема вічна жіноча доля. А які чудові творчі особистості обрано для презентації.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже приємно, що Вам, Іванно, сподобався захід! Дійсно яскраві і неповторні особистості, життя яких вражає.

      Видалити
  2. Які молодці працівники бібліотеки , що організували дорослих читачів на цікавий захід. Дійсно тема цікава і відео прекрасні.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В нашому буденному житті не вистачає яскравих моментів. Раді, що комильфо-вічір зацікавив і приніс Вам задоровлення!

      Видалити
  3. А я присутствовала на этом мероприятии.Так много людей пришло. Я отдохнула, отвлеклась от серых будней. Тема очень интересная! Особенно люблю Аду Роговцеву, необыкновенная актриса и женщина! Спасибо библиотекарям, которые так интересно, непринужденно и не читая подают информацию. Также очень понравилось видео на экране.Какое счастье, что в таком микрорайоне есть такая библиотека и библиотечные специалисты очень высокого профессионального уровня!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо за гарну оцінку нашої роботи, будемо раді і надалі бачити Вас на наших заходах!

      Видалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!