Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 27 жовтня 2016 р.

Важливий ресурс розвитку бібліотек

     Працівники центральної міської бібліотеки не вперше беруть участь у різних проектах, які проводить Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Ольжича  спільно із Житомирською обласною молодіжною громадською  організацією «Паритет».
  Так, у вересні бібліотекарі  знову ж таки долучилися до чергового проекту «Центр освіти дорослих як платформа розвитку місцевої громади».  

   12 жовтня  в читальній залі міської бібліотеки було проведено фокус–групове дослідження «Місце бібліотеки в інформаційно – культурному просторі мого міста»  в рамках проекту «Замінимо мури відчиненими вікнами».
    Для обговорення такої цікавої теми були запрошені представники громади Коростеня, читачі бібліотек, яким не байдужа доля культурного дозвілля міста, зокрема, бібліотечних закладів.  Ці люди дійсно вболівають за роботу бібліотек,   тісно співпрацюють і беруть активну участь у заходах, що проходять у стінах бібліотеки.
   Модератором фокус – групи виступила методист  Житомирської ОУНБ ім. О. Ольжича – Олена Люблянська, яка підготувала для присутніх досить багато запитань, які стосувалися не лише роботи бібліотек, але і  питання, що висвітлюють культурне  та інтелектуальне  дозвілля  взагалі в нашому місті.
  Обговорення теми було  дійсно  цікавим та актуальним  на сьогоднішній день,  а відповіді  учасників фокус-групи вражали своєю відкритістю та креативністю. Ви самі можете в цьому переконатися, коли переглянете відеосюжет, відзнятий бібліотечними працівниками.

2 коментарі:

  1. Коллеги ,спасибо за идею. Посмотрели вашу работу и самим захотелось в своей библиотеке провести такое занятие с читателями. Вы просто молодцы.

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже приємно, що наша робота Вам цікава.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!