Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 6 жовтня 2016 р.

Свято храму книг, бібліотеки свято


  Святкування нашого професійного свята - Всеукраїнського дня бібліотек - завжди приносить приємні враження, радість і задоволення. Це й не дивно, адже є гарна нагода в доброзичливій атмосфері зустрітися всім колективом, почути щирі вітання  та слова подяки від представників влади, колег, партнерів по співпраці, друзів та читачів. І цей рік не став виключенням. Приємним сюрпризом для гостей було дізнатися, що в нас подвійне свято - міська бібліотека – філія №2  урочисто відзначає своє 60 – річчя.

   Ведуча вечора – господиня свята Тетяна Маєвська наголосила, що на сьогодні книгозбірня – єдиний  культурно - дозвіллєвий, інформаційно-просвітницький заклад, який займає помітне місце у житті мікрорайону заводу Хіммаш, селища Фрунзе, Коростень - Подільського та Пашин. В усі часи бібліотека намагалась бути на рівні епохи:  сучасним  громадським культурним центром для мешканців мікрорайону та міста.

  Про витоки історії заснування та діяльності книгозбірні присутні довідалися з відеоролика  «Сьогодні свято храму книг, Бібліотеки славне свято!».

Також присутні мали можливість познайомитися з розгорнутою виставкою документів «Бібліотека – берегиня духовного скарбу».
  До 60 – річчя книгозбірні бібліотекарями видано буклет «60 років. Бібліотека для всіх і кожного».

  Ювілей – добра нагода, щоб підвести підсумки минулого, дати оцінку сьогоденню і поринути в майбутнє. В цей урочистий день прозвучало багато теплих слів та побажань процвітання бібліотеці і її колективу. Про свою любов до книги говорила ветеран бібліотечної справи, колишній працівник,  поетеса та член Національної спілки письменників України Галина Цепкова. Мали що сказати і давні друзі бібліотеки – активні читачі Вінницький Костянтин Федорович (читач з 58 – річним стажем), Борщева Людмила Олександрівна.
  Ювілярів привітали заступник міського голови Дзиґа О. О., директор ЦБС м. Коростень Боцман Г. І., директор Коростенської міської школа мистецтв ім. А. Білошицького Демиденко В. В.,  директор Коростенського міського Палацу культури ім. Тараса Шевченка Желєзко В. Д., український письменник і журналіст Васильчук В. Б., вчитель міського ліцею Белько Г. Ю.
  На свято завітали відвідувачі філії, партнери по співпраці, учні міського ліцею на чолі з заступником директора по позакласній роботі Дашкевич Ю.В. та подарували пісні «Люблю читати»,  «Гімн бібліотеці»,  виконали  танок «Гопачок». Жартівлива сценка «Читачі бувають різні» повеселила запрошених.
  Під час святкування були відзначені та нагороджені дипломами найкращі користувачі книгозбірні у таких номінаціях: "Читаюча родина", "Знавець сучасної української літератури", "Бібліоподруга", "Вірний друг і партнер бібліотеки", "Шанувальниця дамського роману", "Читач зі стажем", "Бібліогурман", "Найдопитливіший читач",  "Шанувальниця брендової книги", "Надія бібліотеки".
  Завершуючи свято, завідуюча бібліотеки відмітила, що 60 – це можливо і не так багато, але шлях розвитку бібліотеки – філії № 2 був тернистим, проте завдяки владі, небайдужим відвідувачам, колективу, бібліотека трансформувалася у сучасний інформаційний центр громади. І сьогодні двері бібліотеки завжди гостинно відчинені для тих, хто хоче впевнено крокувати життям, знати й уміти, відкривати та підкорювати Всесвіт.
  Ми вдячні всім, хто долучився до організації та  проведення  свята! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!