Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 6 травня 2016 р.

Обіймемо Землю красою і любов’ю!

«І пташка, і метелик, і людина
Сплелися у вінок -ім’я йому «Життя»,
Одна у них Земля, одна родина,
І вічність в них одна і небуття»
Ж.Мащенко

  Рідна земля… Рідна природа… Кожний із нас живе в чарівному, неосяжному, розмаїтому світі. Але не кожний здатний бачити його красу, усвідомлювати себе його частинкою. З метою виховання шанобливого ставлення до навколишнього середовища, відповідальності за довкілля в бібліотеці – філії №2 відбувся тиждень екологічної культури під гаслом «Обіймемо Землю красою і любов’ю!». Було проведено комплекс заходів, присвячених даній тематиці.

   Тиждень розпочався літературно – екологічним вісником  «На розпеченім серці-реактор». В ці дні наша пам'ять знову і знову повертається до тих квітневих днів 1986 року, коли ядерна смерть загрожувала всьому живому. Учні 6-х класів міського ліцею зацікавлено слухали розповідь завідуючої бібліотеки Тетяни Маєвської, яка поділилася власними враженнями і спогадами про ті страшні події, проаналізувала причини і наслідки Чорнобильської трагедії, звернула увагу юних читачів на літературу, представлену на перегляді «Чорнобиль – попередження, набат, його уроки людство не забуде!». Діти подивилися буктрейлер – відеоролик, створений по книзі Віктора Васильчука «Чорнобильські поневіряння Бучі». Учні 6-Б класу Тетяна Бех, Марія Іванюк, Білошицька Маргарита, Тетяна Носова, Софія Гаврилюк, Юрій Вигівський взяли участь  в театралізованій композиції «Чорнобиль не має минулого часу» і представили образи Чорнобильської Зони, Чорного Болю, Чорнобильської атомної станції, Атому, Радіації, працівника ЧАЕС, звернувшись до присутніх із закликом берегти, рятувати, захищати все живе навколо, не допускати непоправних помилок. Учасники заходу скорботною хвилиною мовчання  вшанували тих, хто поклав своє життя, захистивши нас від радіаційної загрози.
  Наступного дня в читальній залі  книгозбірні  відбулися голосні читання за книгою Євгена Гуцала «Діти Чорнобиля» для учнів молодшого шкільного віку. «Діти Чорнобиля» –  це правдиві розповіді про трагічне буття юних героїв книги уже після трагедії на ЧАЕС.
  Бібліотекарем Інною Лоюк  цікаво, нетрадиційно  був проведений екоквест «Станьмо ангелами Землі!», який привернув увагу учнів 4-Б класу ліцею до проблем екології,   сприяв розширенню знань і пізнавального інтересу. Юні читачі виконували різні завдання екологічного спрямування: розгадували загадки, кросворди, відповідали на запитання бліц – вікторини «Впізнай їх», екологічного тесту, взяли участь у конкурсі «Дізнайся за оголошеннями». Наприкінці заходу діти отримали листівки «Теплі обійми» з пам’ятками природолюбам, які було виготовлено власноруч бібліотекарями книгозбірні.
   Тиждень екологічної культури завершився віртуальною екологічною прогулянкою по заповідниках і дендропарках України «Краса Землі під охороною», яку здійснили  дорослі користувачі бібліотеки.
    Отже, усім нам, мешканцям прекрасної, але вкрай переобтяженої шкідливими плодами людської діяльності планети, необхідно діяти! Ми мусимо активно рятувати природне середовище, зберігати і «ремонтувати» свій дім! 

2 коментарі:

  1. В полі зору екологічне виховання. Молодці!!! Оригінально і актуально розкриваєте тему збереження природи.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо! Тема екології зараз дуже важлива і нагальна, хочемо, щоб це розуміли наші користувачі.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!