Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 15 квітня 2016 р.

Щось святе в душі лелію, чистий, ясний образ твій

  Кожна нація має свої величини, що визначають її самодостатність і неповторність у багатоликому світовому співтоваристві. Серед багатьох інших цю роль і місію в Україні доля поклала й на Івана Франка. Його велика художня і наукова спадщина є золотим фондом  української культури.
   У кожного поета є найніжніші й найліричніші вірші, які оспівують кохання. Ми звикли, що  Іван Якович Франко для нас лише вічний революціонер і Великий Каменяр. А він жив звичайним життям, закохувався, страждав, розчаровувався...  Саме цій сокровенній сторінці біографії видатного українського митця була присвячена літературно – музична композиція «Щось святе в душі лелію, чистий, ясний образ твій».  
  На захід, якій відбувся в центральній міській бібліотеці, завітали старшокласники ЗОШ №9.
  Розповідь бібліотекарів по коханих жінок І. Франка супроводжувалася презентацією,  любовна лірика поета перепліталася з піснями на  вірші Івана Франка у виконанні викладача  школи мистецтв Олександра Вербило. У перегляді літератури, присвяченому  творчій спадщині великого поета, бібліотекар Марія Боровська представила видання, які є у фондах центральної бібліотеки. 
 На зустрічі  йшла мова про Франка ніжного, щирого у своїх почуттях. Така вже доля поетів – оприявнювати почування власної душі у слові. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!