Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 11 березня 2016 р.

Здоров’я без ліків і довголіття без хвороб

     В усі часи люди піклувалися про своє здоров’я, дбали про нього, створювали нові ліки від хвороб, зміцнювали свій організм, щоб надовго залишатися бадьорими і життєрадісними. Жоден лікар, жодна державна програма не зроблять нас здоровими, це великою мірою залежить від нас самих,  адже  75% випадків захворювань є наслідком  безвідповідального ставлення до власного здоров'я, лінощі і небажання працювати над собою.
  Бібліотека - філія №4 запросила своїх користувачів на інтелектуальне казино «Здоров’я без ліків і довголіття без хвороб». В невимушеній атмосфері з’ясовували критерії цінності людського життя та його неповторність. Кожен міг висловити свою думку, поставити запитання, поділитися досвідом, дати пораду. На зустріч була запрошена лікар-терапевт Кошелюк Тетяна Юріївна, яка багато цікавого розповіла про нетрадиційні методи лікування, відповіла на питання присутніх.   

  Бібліотекарі доповнили її розповідь слайд-презентацією «Лікарські рослини навколо нас».


  Люди завжди опікувалися тим, як зберегти своє здоров’я, підвищити працездатність, подовжити період активного довголіття. І хоч медицина не стоїть на місці, рослини залишаються цінним скарбом для лікування, інтерес до них зростає. Останнім часом з’явилося багато книг,  журнальних статей про лікарські властивості рослин. Бібліотекарі підготували перегляд літератури  «За здоров’ям? – До бібліотеки!», де  представили  широкий спектр літератури, пов’язаної з лікарськими рослинами  – довідники, книги та періодичні видання про дерева, кущі, трави, ягоди, які мають лікувальні властивості. Підібрали книги,  в яких розповідається про різноманітні способи лікування захворювань народними методами, найпоширеніші в медицині лікарські рослини та про їх використання в лікувальній практиці.
  По закінченні зустрічі всім присутнім бібліотекарі роздали  власноруч створені буклети «Є в кожній травинці цілюща сила» 
та «Як поліпшити пам’ять та увагу».  Зустріч була цікавою та жвавою, адже тема здоров’я  завжди  є актуальною. Найпростіше і найскладніше – це взяти відповідальність за своє здоров'я. Але якими б ми зайнятими не були, пам'ятаймо, що  життя у нас  одне і як ми його проживемо, великою мірою залежить від нас. 

1 коментар:

  1. ДОброго вечора!Підкажіть будь-ласка де можна придбати книгу:"Здоров"я без ліків і довголіття без хвороб"?дякую

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!