Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 18 березня 2016 р.

Чарівниця порцелянової райдуги

  Прозорістю вона подібна нефриту, тонкістю - паперу. Блиском подібна дзеркалу, дзвінкістю - цимбалам. Так образно і поетично висловлювали своє захоплення про…Здогадуєтесь, про яке диво йде мова? Її ще називають білим золотом, це – порцеляна.  
  Ми, коростенці, довгий час милувалися порцеляновою райдугою, яку створювала наша землячка, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, чудова майстриня - Валентина Трегубова. Валентина Михайлівна більше трьох десятиліть пропрацювала на Коростенському фарфоровому заводі, який тривалий час утримував пальму першості в Україні  завдяки її високомистецьким виробам.
  Кожна авторська робота Валентини Михайлівни – яскрава, неповторна, вона привертає увагу і радує душу.   
  
  До 90-річчя від дня народження  Валентини Трегубової  бібліограф централізованої бібліотечної системи Тетяна Примаченко підготувала краєзнавчий портрет мисткині «Творець порцелянової райдуги». Матеріалом із видання ми доповнили статтю в Вікіпедії, присвячену Валентині Трегубовій.
  Валентина Михайлівна була вірною творчості, вірною улюбленій справі, своєму покликанню. Дивна, незабутня людина, яка сьогодні заслуговує на гідне вшанування.

2 коментарі:

  1. Дуже вдячний бібліографу бібліотеки за такий цікавий матеріал. Дійсно скільки цікавих , роботящих людей жило і живуть у місті. І про них потрібно говорити і нагадувати жителям про них, щоб всі пам'ятали і знали цих людей. Дякую ще раз за цікаву інформацію.

    ВідповістиВидалити
  2. Для нас, коростенців, важливо знати і пам'ятати про видатних особистостей нашого міста. Серед них-Валентина Трегубова - цікава людина і талановитий митець.Дякуємо за небайдужість до історії Коростеня та до людей,які прославляють наше місто не тільки на теренах України, але й по всьому світу.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!