Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 31 жовтня 2015 р.

Бібліотека просить на гостини, в неї свято - іменини

Все так просто не проходить,
В серці струночка бринить.
Ювілейне свято – спогад
В нашім серці буде жить.

  
  Нещодавно бібліотека-філія №4 відсвяткувала своє 30-річчя. На урочистості з нагоди ювілею до бібліотеки завітали віддані читачі, колеги, колишні працівники, вчителі, партнери по співпраці, меценати, представники місцевої влади, всі ті, кому не байдуже життя бібліотеки. 

  Золота осінь подарувала можливість своїми різнокольоровими барвами прикрасити фойє підліткового  клубу “Орбіта”, де зібралися шанувальники книги. Захоплення у присутніх  викликала виставка дитячих поробок «Осінній калейдоскоп» учнів  3-Б класу НВК №12.
  Ведучі вечора -  господині свята Галина Храпійчук і Світлана Іщенко - розповіли історію бібліотеки, яка бере свій початок з 1985 року. Яскравим доповненням до розповіді про шлях бібліотеки стала слайд-презентація.
  Першими працівниками бібліотеки були Світлана Арчакова та Катерина Жижкевич. Філія стала місцем професійного зростання та вдосконалення директора ЦБС Галини Боцман, завідуючої відділом комплектування та обробки літератури  Людмили Грохольської, провідного методиста  іноваційно-інформаційного відділу ЦБС Марини Тарасюк. Протягом багатьох років особливу «книжкову атмосферу» в бібліотеці створювали  їх працівники, молоді і поважні за віком, але незмінно закохані у свою справу. В різні роки та з різною тривалістю у часі  тут працювали: Данилова Г., Урсул Т., Шейхет М., Мариніна С., Гринькіна Т., Чернишова О.,  Бородійчук О.,  Можар Г. та  Мойсеєнко А.
  Для жителів мікрорайону «Київський» бібліотека стала місцем дозвілля та спілкування з книгою. На сьогоднішній день філія, яка відкривалася, як бібліотека для дорослих, перейняла на себе функцію універсальної, оскільки обслуговує різні вікові категорії користувачів. А з появою комп'ютерів бібліотека стала більш сучасною, адже  безкоштовний доступ до інтернету,  скап-спілкування, швидкий пошук інформації, дають змогу задовольнити будь-які потреби користувачів.
      Всяке свято - це завжди багато справжніх, вірних друзів, це теплі слова вітань, можливість виразити свою вдячність бібліотеці. Бібліотекарів привітали заступник міського голови Дзига О.О, начальник відділу культури і туризму Беркович Л.П., натхненниця багатьох починань бібліотеки - директор ЦБС Боцман Г.  І., активна читачка бібліотеки Гебрич Р. М., вчителька української мови та літератури НВК№12 Гурська Т. П., голова жіночого клубу “Стиль життя” Вигівська В.В. 
 Не обійшлося свято і  без сюрпризів.  Підготовлена колегами – бібліотекарями імпровізована сценка баби Палажки та баби Параски з твору І.С. Нечуя – Левицького, внесла український колорит в свято.

   Жартівливі сценки на тему бібліотеки у виконанні учнів 6-б класу НВК №12 і їх класного керівника Гурської Тетяни не змогли не визвати посмішок у глядачів.
  Пісні у виконанні вчителя школи мистецтв Олександра Вербила навіяли мрійливий смуток, осінню романтику останніх сонячних днів. 
  В теплій, дружній атмосфері непомітно сплинув час. Запрошені відзначали, що ювілей Бібліотеки – це свято духовності, інтелекту, тепла і любові. Побажання подальшого процвітання, натхнення, добробуту доповнили подарунки від гостей. Зустріч не закінчилася лише привітаннями. Солодкий стіл, гарячий чай були продовженням свята. Ще довго лунали пісні, гумор, вітання.

2 коментарі:

  1. Вітаємо з ювілеєм, колеги! Від щирого серця зичимо всім міцного здоров'я, особистого щастя, творчого натхнення, добра, миру та благополуччя, справжнього задоволення від своєї роботи та нових успіхів на ниві просвітницького служіння людям!

    ВідповістиВидалити
  2. Вдячні за гарні побажання! Хай і вам щастить!

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!