Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 8 травня 2015 р.

З пам’яттю про незабутнє

Тебе немає.
Але є мій спомин.
І не згадаю, ні я спом’яну.
І спом’яну, і пом’яну.
І ще раз війни прокляну.
                         Ліна Костенко
  Скільки б років не відходило у вічність, але людська пам'ять буде берегти в своїх глибинах те, що змушує серце не лише озватися радістю, а й здригнутися від невимовного болю, співчуття до тих, чиє життя було жорстоко обірване чи осиротіло. Перемога – це великий день, свято людини, людяності, загальна слава тих, хто захищав рідну землю, орав, будував.
  У цей світлий травневий день на урок пам’яті «Живи і пам’ятай» зібралися учні 10 класу міського ліцею, вчителі, працівники бібліотеки – філії №2 для того, щоб віддати данину пам’яті тим, хто не повернувся з поля бою та схилити голови перед мужністю і стійкістю наших прадідів, дідів. 
   Вчитель ліцею Тетяна Шевцова звернулася до історії Другої світової війни, що дає змогу зачерпнути кожному сил і джерел стійкості та нескореності. Учні натхненно читали вірші, присвячені подвигу нашого народу в тій страшній війні.
  Велике враження на присутніх справило відео – привітання «У слові й пісні ожива безсмертна слава Перемоги», створене силами працівників бібліотеки. 

  Завідуюча бібліотеки Тетяна Маєвська перегорнула сторінку історії, яка кров’ю пломеніє і через роки є доленосною для нашого народу, звернула особливу увагу на літературу, представлену на розгорнутій книжковій виставці «Зі сплаву геройства і мертвих, і живих писалось ім’я – Перемога».
  Сьогоднішня розмова з юним поколінням – це не просто висвітлення сторінок історії нашого народу, це вічне нагадування про жахливі страждання, які несе фашизм, що до цих пір не знищений у світі.

1 коментар:

  1. Тема актуальна в цьому місяці, гарне відео привітання мені сподобалось ,молодці бібліотекарі. Але фотографій ,як на мене забагато.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!