Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 21 червня 2014 р.

В літо з бібліотекою!

    Літо  - довгоочікувана пора для школярів. Діти очікують від нього відпочинку на природі, цікавих подорожей та вражень, спортивних тренувань та перегонів, пізнання нового та незвіданого. Щоб відпочинок юних коростенців був більш змістовним, дозвілля - цікавим та корисним працівники центральної бібліотеки ім. М.Островського запропонували учням бібліотечний проект «Бібліомандрівка: літо в бібліотеці». 
    Просторий читальний  зал центральної міської  бібліотеки зустрічав школярів, які відпочивали  у пришкільних таборах, відкритих на базі загальноосвітніх шкіл міста. Протягом періоду функціонування літніх таборів діти мали змогу відвідати різноманітні  масові заходи: караван вражень «Визначні перлини України» (заповідники та національні парки України), віртуальну «Мандрівку Тарасовими шляхами», усний журнал «Пам’ять Тарасової гори», літературно-музичну композицію «Мого життя чарівна валторна» (поетична стежина Тетяни Микитчук), усний журнал «Через книжку – до духовності і культури».


Приємно, що найбільш популярним став саме захід, пов’язаний із книгою та бібліотекою. 
    А ще в рамках проекту проходили екскурсії по бібліотеці та перегляд фотоекспозиції «Місто, яке ми любимо?!»
    Впродовж двох тижнів центральну бібліотеку ім. М.Островського відвідало більш як 170 дітей. Після проведення масових заходів 82 учні виявили бажання стати читачами.  
  За допомогою мультимедійної техніки та книжкових фондів бібліотекарі пропонують усім бажаючим цікаве та змістовне дозвілля - перегляд та обговорення кінофільмів, яке проводиться щочетверга о 16.00 годині. А ще в літній період у центральному парку відпочинку ім. М.Островського бібліотекарі започаткували акцію «Алея літературного читання», в рамках якої працює "Літній читальний зал". 
    Тож ми будемо раді бачити мешканців міста, відпочиваючих у парку, біля бібліотечних переглядів періодичних видань та  літературних новинок.

11 коментарів:

  1. Коллеги! Принимайте блогерскую награду – Liebster Blog Award. Это награда, которая дается блогером другому блогеру за проведенную работу в блоге. Подробности:http://bibliopazlu.blogspot.com/

    ВідповістиВидалити
  2. Ваша шанувальниця Людмила23 червня 2014 р. о 14:04

    Чарівний світ книг,красиво оздоблений зал, прекрасна атмосфера і чудові можливості. Молодці, що організували такий захід. Думаю, що бібліотека - улюблене місце відпочинку мешканців міста. Так тримати!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Приємно читати такі доброзичливі слова від своїх шанувальників, дякуємо, Людмило! Дуже хочеться, щоб до бібліотеки приходило більше відвідувачів, тому намагаємося створити всі умови для комфортного і корисного дозвілля коростенців.

      Видалити
  3. Дорогі коллеги! Дуже цікаві заходи ви проводите для дітей, особливо такі, як акція "Алея літературного читання", караван вражень "Визначні перлини України".Так тримати.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо, Тетяно! Приємно, що Ви слідкуєте за нашими публікаціями. В планах дуже багато цікавинок - встигнути б все!

      Видалити
  4. Дорогой друг! Принимай блогерскую награду - Liebster Blog Award. Это награда, которая дается блогером другому блогеру за проведенную работу в блоге. Награда от Библиодиванчика Подробности смотри: http://bibliodivanchik.blogspot.com/2014/06/liebster-blog-award.html

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Нагороду приймаємо з радістю, а от участь зможемо прийняти трохи згодом.

      Видалити
  5. А чим у вас займається дитяча бібліотека? невже немає читачів у дорослій бібліотеці, що є потреба у школярах?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Роботи вистачає для всіх... Школярів, на щастя, у нашому місті вистачає, а центральна бібліотека, також, працює з юнацтвом... Я вважаю, що не важливо до якої бібліотеки прийшли діти, головне, щоб ходили до будь якої, (до якої їм зручніше, чи більше подобається...) А бібліотекарям потрібно так працювати, щоб саме до їхньї бібліотеки хотіли йти діти... Але, нажаль, не завжди все залежить від бібліотекарів...(вистачає як об'єктивних, так і суб'єктивних причин), та ми, не дивлячись на причини, шукаємо можливості. А дівчата в ЦБ дійсно молодці, ми ними пишаємося, все в них на РІВНІ.

      Видалити
    2. В продовження коментаря нашої колеги хочемо додати, що сучасна бібліотека змінилася і в усьому світі йде тенденція зникнення меж між дитячими та дорослими бібліотеками. В даному випадку, діти, разом з вчителями, завітали в ЦБ ім. М. Островського з власної ініціативи, після екскурсії в дитячу бібліотеку. Ми завжди йдемо назустріч побажанням своїх користувачів, як теперішніх, так і потенційних.

      Видалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!