Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 8 квітня 2014 р.

Ми книголюби - і це нас єднає

Читання для розуму - те ж саме, що фізична вправа для тіла.
Джозеф Еддісон
  2 квітня  відзначається Міжнародний день дитячої книги — свято,  встановлене за рішенням профільної Міжнародної ради з питань дитячої книги. Датою для його святкування  був обраний день народження Ганса Християна Андерсена, який став одним з найулюбленіших казкарів дітей багатьох поколінь. І саме  в цей день  вирішили оголосити місто Коростень територією читання і  влаштувати свято "Посвяту в читачі" для наших найменших друзів, які ще нещодавно навчилися читати самостійно і хочуть записатися до нашої бібліотеки.  Захід пройшов у рамках креативного проекту «Велике читання малого читача», започаткованого колективом бібліотеки – філії №3 для дітей на виконання  Концепції  Державної цільової програми підтримки та розвитку читання на період до 2015 року, схваленої  у 2009 році Кабінетом Міністрів України, метою якої є виховання потреби у дітей, юнацтва та молоді систематичного читання, підвищення читацької активності та компетентності.


  У дружній атмосфері  в святково прибраному  приміщенні  бібліотеки - філіїї  №3 захід розпочався з флешмобу на тему: «Я прийшов би до бібліотеки, якби…», під час якого діти висловлювали  бачення сучасної бібліотеки та свої побажання. А саме: постійні нові надходження літератури, широкий та цікавий перелік періодичних видань, зустрічі з цікавими людьми, наявність комп’ютерної техніки та доступ до Інтернет - мережі тощо. Одним словом, світ давно змінився і просто книгарня зараз вже мало кого цікавить. Сучасні діти прагнуть  користуватися усіма надбаннями  цивілізації. І ми, бібліотекарі, прекрасно це розуміємо, тому й намагаємося докладати максимум зусиль для перетворення бібліотек в сучасні інформаційні центри.
      Продовжила захід посвята в читачі першокласників ЗОШ №10. Діти відповідали на питання літературної вікторини, знайомилися з правилами користування книгою та бібліотекою. Все це супроводжувалося цікавою слайд-презентацією  та демонстрацією мульфільму «Грицькові книжки». 

   А наприкінці заходу наше місто Коростень було оголошено територією читання. Тож закликаємо усіх без винятку коростенців - дітей і дорослих- приєднатися до нашої акції і читати не лише друковані видання, а  також читати й з електронних носіїв. І хай читання стане кредом нашого славного древлянського міста, бо немає для духовного та інтелектуального розвитку  людини більш корисного заняття, ніж читання. Також запрошуємо коростенців обговорювати прочитані книжки на сторінці соціальної мережі Вконтакті, яка називається «Коростень читаючий», а ще взяти участь в онлайн - голосуванні «Книги реальні – чи віртуальні?».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!