Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 20 березня 2014 р.

Од Бога й голос той живий у правді віковій


Свою Україну любіть,
Любіть її… Во время люте, 
В остатню, тяжкую минуту
За неї Господа моліть!
                             Т.Г.Шевченко

  Уже для багатьох поколінь українців – і не тільки українців – Шевченко означає так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в ньому розуміємо, і він завжди з нами, в нас. Та це лише ілюзія. Тарас Шевченко як явище велике й вічне – невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з її буттям продовжується нею, вбираючи в себе нові дні і новий досвід народу, відзиваючись на нові болі й думи, стаючи до нових скрижалів долі. Неначе соняшник, що повертає голову за сонцем, повертаємо ми свої голови за Тарасовим ім’ям.
         У міській бібліотеці-філії №2 відбувся Шевченківський тиждень «З Кобзарем у серці», присвячений 200-річчю від дня народження українського Генія. Протягом тижня проведено комплекс заходів: 

оформлено книжково-ілюстративну вітрину «Народний геній і Пророк, будитель України» і проведено огляд літератури, представленої на виставці;
для учнів 9-х класів міського ліцею відбувся вечір-етюд «Живуть, Тарасе любий, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово» з використанням мультимедійної презентації «Перо і пензель – дві великі долі, які навіки у одній злились»;
для юних читачів бібліотеки також проведено конкурс читців поезій Т.Шевченка «Той дух до сонця не спинити, бо зветься сонце те -Тарас!». Переможцями конкурсу визначено: I місце - Каменчук Ілона, учениця 8- В класу ліцею; II місце – Бардачевська Софія, учениця 8- В класу; III місце – Смик Ігор, учень 4 – А класу;
в читальній залі бібліотеки відбулася подорож сторінками біографії та творчості геніального митця «Тарас Шевченко: доля, муза, слава». У заході використано карту маршруту подорожі, презентаційні матеріали. Екскурсовод Тетяна Маєвська розпочала подорож із зупинки «Дитинство» і завершила зупинкою «Вічність». Школярі мали змогу ознайомитись з літературою про життя і творчість Т. Г. Шевченка, з великим натхненням читали поетичні твори великого Кобзаря. Наприкінці заходу юні читачі взяли участь у бліц – вікторині знавців біографії і творчості Шевченка, найкращих нагороджено пам’ятними призами.
- Розроблено і видано методичне видання матеріалів заходів, присвячених 200 – річчю від дня народження Т. Шевченка «З літопису Кобзаревої долі».

  Народжений весною, Т. Г. Шевченко був і залишається символом весняного пробудження та вічного оновлення, символом незнищенності людства і людяності!

2 коментарі:

  1. Молодці! Одразу видно,що в бібліотеці працюють справжні бібліотекарі,які люблять свою роботу.Так тримати і надалі.

    ВідповістиВидалити
  2. В бібліотеці - філії №2 працюють справжні ентузіасти, які люблять свою роботу і творчо до неї відносяться.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!