Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 13 квітня 2013 р.

Любов’ю й серцем освячені слова


Зайдіть у Храм Чужої Самоти,-
Де в римах закодована молитва
До світла, до добра, до чистоти,-
І скресне лід будення-суєти,
І серце причаститись повелить Вам…
Зайдіть у Храм Поезії святий…

   Найдивовижніший дар, який дарує людині природа - це дар творити, одним з них є вміння творити словом. Читацьке об’єднання «Древляни», що діє при бібліотеці - філії №2 нашої ЦБС, все більше залучає до себе поетів-початківців і всіх тих, хто любить поетичне слово, його красу і велич. Колектив книгозбірні займається видавничою діяльністю. Так, 2012 року побачив світ перший випуск літературного альманаху «Дивоквіт», про який ми розповідали в одній із публікацій. Він знайшов свого читача перш за все серед вчителів, бібліотекарів, учнів, студентів. У другому випуску, виданого силами  бібліотечних працівників у березні 2013 року, шанувальники поетичного слова також мають змогу познайомитися із творчим доробком авторів, що проживають, працюють на території мікрорайону, де розташована бібліотека. У видання увійшли твори українською та російською мовами, в  яких поети - аматори задумуються над нестримним плином нашого життя, пошуком  свого місця у ньому, темою кохання, любові до рідної землі.
     Презентація даного видання відбулася в читальній залі центральної бібліотеки ім. М. Островського. Зав. бібліотекою - філією№2 Тетяна Маєвська  розповіла присутнім про кожного з авторів, читала їх поетичні твори, розповідь супроводжувалася слайд - презентацією. 
     Вслухаючись у слова  талановитих людей, кожний учасник заходу розумів, що вони написані мовою серця. Їх поезія дихає теплом, щирістю, захоплює глибиною думки. Особливого звучання заходу додала пісня «Черная быль» у виконанні  читача бібліотеки -  філії №2 Анатолія Вигівського, який є автором слів і музики. 
   Перед шанувальниками поетичного слова виступили члени читацького об’єднання «Древляни» Володимир Ященко, Людмила Колос, автори  поезій, що увійшли до літературного альманаху  «Дивоквіт».
Хочеться вірити, що видання альманаху стало справжньою подією в літературному житті не тільки мікрорайону «Хіммаш», але і  міста  в цілому.

1 коментар:

  1. Молодці! Дуже гарний альманах! Дійсно це слова з любов'ю від щирого серця...

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!